Interview met Sanne van Tuijl

‘Hoe ik mijn plek kan innemen, daar heb ik het meeste aan gehad…’

‘Ik heb heel veel over mezelf geleerd. Terwijl ik die verwachting vooraf niet had, maar wat wel heel fijn was. Zo leerde ik mijn plek in te nemen, zowel zakelijk als privé en heb ik duidelijker grenzen leren stellen. Dat heb ik dan ook meteen in de praktijk gebracht!’ In gesprek met de immer vriendelijke Sanne van Tuijl (36) uit Utrecht blikken we terug op haar deelname aan het programma Kernreactie: van marketeer tot marketingstrateeg. De freelance strategisch marketeer vertelt over haar ervaringen en leermomenten.

Artikel geschreven door: Nico de Jong, Strateeg en coach bij Onwijs Marketing

Waarom ze ‘ja’ heeft gezegd? Haar antwoord in een paar zinnen: ‘Omdat het programma me aansprak en omdat ik jou al kende en wist dat er een klik was. En dat ik veel van jou zou kunnen leren, omdat jij zelf die stappen al hebt gezet om op strategisch niveau te adviseren. Het uitvoerende werk in de marketing trok me steeds minder en ik had nu sterk de behoefte om een stap vooruit te maken. Om meer te doen met mijn kennis en expertise. En het programma sloot goed aan bij de toekomst die ik voor me zag.’

‘De confrontatie aangaan zonder dat het als een aanval wordt ervaren. Dat vond ik heel fijn om te leren.’

Wat de belangrijkste dingen zijn die ze geleerd heeft? Sanne: ‘Het grenzen aangeven vind ik heel erg fijn. Dat kan ik ook meteen toepassen. Maar ook dat je me hebt geleerd welke vraagstellingen ik kan gebruiken om de confrontatie aan te gaan, zonder dat het voor de ander als een aanval voelt of dat de ander het als onveilig ervaart. Juist door het dicht bij mezelf te houden. En de praktische dingen uiteraard. Hoe je de stip op de horizon kunt bepalen en daarbij van A naar B gaat, voordat je in de middelen duikt. Ik heb daarbij ook echt het inzicht gekregen dat ik me meer en meer een leider voel en dat ik het fijn vind om in de frontlinie te staan. En dat ik dat vanuit rust kan doen, zonder meteen het achterste van mijn tong te laten zien. Ik observeer, neem dingen tot me en kom dan pas met een opmerking of inzicht. Ja, ik ervaar nu echt rust in mijn aanpak.’

 

‘Dat je ook echt het verschil kunt voelen als je rechts of links van iemand loopt, heel bijzonder om te ervaren.’

Welke onderdelen er voor haar uitsprongen? Zij: ‘Het algehele programma vond ik waardevol. Omdat het me allemaal verder heeft gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling. Maar als ik er dan toch een paar dingen moet uitpikken, dan komt als eerste de sessie van Wiebe naar boven. Waar we het over de betekeniseconomie hebben gehad. Die vond ik heel fijn, omdat ik daar zelf ook enorm achter sta. En ook de sessie waarbij je kon voelen hoe het is om links of rechts van iemand te lopen. Wie de leider en wie de volger is en dat je dat verschil ook echt kunt voelen. Welke positie neem je in ten opzichte van de ander? Mooie bewustwording. Daarnaast was de locatie gewoonweg heel fijn, de gastsprekers waardevol en ook de lunch. Ja, zet vooral de lunch erin. Die was heerlijk!

‘We zijn als groep best wel diep gegaan. Daardoor hebben we een prachtige band opgebouwd.’

Ze vervolgt: ‘Ik vond het heel mooi en bijzonder dat we als groep zo naar elkaar toe zijn gegroeid. Omdat we best wel diep zijn gegaan, hebben we ook een hele mooie band met elkaar opgebouwd.’
Of er onderdelen zijn die ze nu toepast in haar dagelijks leven of werk? Sanne: ‘Ja, het opkomen voor mezelf. En ik weet nu ook hoe ik dat moet doen en hoe het me meer werkgeluk brengt. Als ik het niet doe, wie dan wel? Waar ik ook veel aan heb gehad is het innemen van mijn plek. Die bewaken en innemen. Dat vind ik soms nog heel spannend om toe te passen, maar met de dingen die je ons hebt geleerd kan ik het wel heel goed doen.’

 

 

‘Doe niet mee als je niet in de spiegel wilt kijken’

Het programma zou ze aanraden aan mensen die op zoek zijn naar zelfontplooiing, die ook op zoek zijn naar de praktische toepassing daarvan. Zowel zakelijk als persoonlijk: ‘Als je op zoek bent naar zelfontwikkeling, dan is dit een absolute aanrader. Voor de mensen die daar al in meerdere of mindere mate mee bezig zijn. Om meer uit jezelf te halen en daarmee ook uit anderen. En dat je je steentje wilt bijdragen aan een mooiere wereld.’
Ze raadt het programma af aan mensen die alleen op zoek zijn naar theoretische en praktische onderwerpen. Keiharde zakenmannen en -vrouwen bijvoorbeeld. ‘Je gaat best wel diep. Dus als je niet in de spiegel wilt kijken, ga hier dan niet voor.’

Nog iets wat je de lezer of mij wilt meegeven?

‘Ja, misschien duidelijk zeggen dat er veel persoonlijke ontwikkeling in het programma zit. Om de verwachtingen goed te managen. Ik had die verwachting zelf niet, maar ik vond het achteraf gezien wel heel fijn.’

 

Neem contact op of plan een gratis kennismaking

Heb je na het lezen van dit interview vragen of ben je nieuwsgierig naar de inhoud van het programma? Stuur mij dan een bericht via LinkedIn, mail me op [email protected] of stuur me een Whatsapp-bericht via 06 26 706 892. Gratis kennismaken is namelijk altijd een mogelijkheid.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.