Met je team laagdrempelig aan de slag met ontwikkeling? Speel dan Kernreactie. Een hele leuke en leerzame manier om het gesprek met elkaar te starten. Inzichten gegarandeerd :-)

Een uitdagend spel voor ondernemers, professionals en teams
Jou op een leuke, laagdrempelige en uitdagende manier helpen bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dat is het doel van dit spel. Samen met je collega’s, team of medeondernemers ga je op een luchtige manier met zakelijke uitdagingen aan de slag. Waarbij het niet altijd draait om het geven van de goede antwoorden, maar veelal om het stellen van de juiste vragen. En zoals je bij een kernreactie mag verwachten, komt er heel wat energie vrij! In de vorm van nieuwe inzichten, het plezier dat je met elkaar hebt, de kriebels in je buik als je je comfortzone verlaat en de groei die je doormaakt bij het oplossen van dilemma’s. Zodat je na het spel bewustere keuzes kunt maken die helpen bij jouw ontwikkeling.

VIDEO: Voorbeeld hoe je het spel kunt spelen.

Productie door Jorrit Timmermans i.s.m. Marja Godvliet


Kernreactie in het kort:
 1. Een uitdagend spel voor ondernemers, professionals en teams
 2. Met 2 tot 4 personen te spelen
 3. Levert met ieder nieuw gezelschap weer nieuwe inzichten op
 4. Exclusief verkrijgbaar: € 150,- (incl. BTW en verzendkosten)
 5. Dilemmakaarten zijn ook leuk als dagstart te gebruiken!
 6. Perfect als gespreksstarter in te zetten! :-)

Zo ziet Kernreactie eruit. 

Waarom en hoe speel je dit spel?

Je speelt dit spel om inzichten te verkrijgen of omdat je wilt leren hoe je anders kunt reageren op situaties uit je werkleven. Pak een kaart, voorspel je score, beantwoord de vraag en ga het gesprek aan. Vertel wat jouw standpunt is, wat jij zou zeggen in deze situatie of hoe je dit probleem oplost. De dilemmakaarten zorgen voor een leuke manier om discussies te starten en zo tot nieuwe inzichten te komen. Gebruik de andere spelelementen om het spel uitdagender te maken. Zo zorg jij voor een kernreactie en geef je nieuwe energie aan je ontwikkeling!DE SPELER MET DE HOOGSTE SCORE WINT HET SPEL. OF TOCH NIET?

Kernreactie is het spel waarbij de winst niet enkel voor de winnaar is! Juist omdat je nieuwe inzichten opdoet en je bewust wordt van je eigen handelen, leer je en haalt iedereen winst uit het spel. Hoe jouw score en handelen in het spel in verhouding staan tot de realiteit wordt na de laatste speelronde bevraagd in de reflectieronde.

Inhoud van het spel:

75 DILEMMAKAARTEN

25x watDOEjij?-kaarten:
Een dilemma waar je actie op moet ondernemen. Wat doe jij als je tegen zo’n situatie aanloopt?

25x watVINDjij?-kaarten:
Een stelling waar je wat van vindt. Wat vind jij eigenlijk van dit dilemma?

25x watZEGjij?-kaarten:
Een dilemma waar je op moet reageren. Wat zeg je in een dergelijke situatie? In dit rollenspel ben jij jezelf, maar kies je een medespeler die de rol van de relatie vertolkt. Speel het dilemma uit met een van je medespelers.

10X REFLECTIEKAARTEN
Vragen die je bewust maken en je terug laten kijken op het spel en jouw speelwijze. Wat zegt je eigen handelen over jou?

4X PORKAARTEN
Met deze kaart mag jij díe prikkelende, irriterende en brandende vragen stellen die het spelgedrag van je medespeler bij je oproept. Deze porkaart geeft je uiteraard ook de mogelijkheid jouw score te bevragen of iemand tijdens de reflectieronde uit te dagen nog dieper in te gaan op zijn of haar verkregen inzichten.

4X WENSKLANTKAARTEN
Weet jij zeker dat jij een dilemma de baas bent? En dat jij je medespelers gaat overtuigen met jouw handelen? Speel dan deze kaart. Aan het einde van de speelronde verdubbel je je score. Heb je ook nog eens je score goed voorspeld? Dan verviervoudig je je score.

4X PENSKLANTKAARTEN
Zet deze kaart in als je jeuk krijgt bij het lezen van het dilemma! Dit soort relaties en/of situaties wil jij koste wat kost vermijden. Leg jij je pensklantkaart voor je op tafel, dan mag jij dit dilemma omruilen met een dilemmakaart uit dezelfde categorie. Deze kaart wordt blind getrokken en moet uitgespeeld worden.

12X SCOREKAARTEN (4X 0, 1, 2)
Iedere speelbeurt wordt het handelen van de actieve speler gescoord. Met jouw score geef je aan hoe jij de oplossing van jouw medespeler waardeert. Scoor eerlijk en zorg ervoor dat je jouw score kan verantwoorden!

1X DOBBELSTEEN
Je weet wel, zo’n ding met zes vlakken 😉

1X HANDLEIDING
Met daarin stap voor stap uitleg van het spel, inclusief verschillende spelvarianten.


Download de spelregels van Kernreactie het spel (PDF).

Handleiding Kernreactie het spelEIGEN SPELVARIANT

Wil je graag je eigen versie van dit spel maken met je eigen vragen (en vormgeving)? Dat kan! Vraag vrijblijvend meer informatie aan via [email protected]. Na de contactaanvraag plannen we een gratis kennismaking om je wensen door te spreken. Je hebt dan rechtstreeks contact met de grondlegger Nico de Jong en de spelconceptontwikkelaar Lieke van der Palen.

Het spel zit goed in elkaar, is uitdagend en heeft mij en mijn collega's flink aan het denken gezet!

Meer uitdaging nodig?
 1. Vraag dan een trainingsvariant met de grondlegger aan (Nico de Jong)
 2. Leer meer en dieper wat er achter de antwoorden van jou en je medespelers zit
 3. Vraag vrijblijvend een voorstel aan! Stuur me een Whatsapp-bericht 😊

  Twijfel je nog wat je met de training wilt bereiken? Of wil je even sparren? Kan ik me goed voorstellen. Stuur me gewoon even een berichtje via Whatsapp. Zo gepiept!

 4. Ook aan te vragen via mail of telefoon

  Neem contact op via [email protected] of bel 038 2054 005 om deze training of een ander idee te bespreken.