Tools om online marketing een stuk makkelijker te maken

Tools voor online marketing

Voor je onlinemarketingplan of -strategie ben je op zoek naar tools die je het leven een stuk makkelijker maken. Ik heb ze voor je. Hier kun je eigenlijk niet meer zonder ?

Tip 1: Gaze cueing & Visual Website Optimizer

Iemand een zetje in de goede richting geven. Dat is wat gaze cueing is, niet meer en niet minder. Op je website kun je je bezoeker bijvoorbeeld een zetje in de goede richting geven door met een pijl de aandacht te vestigen op een bepaalde knop. Of maak professionele foto’s waarbij de persoon op de foto naar links, rechts, beneden of boven (naar een knop) kijkt. Kan een serieus verschil opleveren; test het maar eens met een A/B-test, bijvoorbeeld met Visual Website Optimizer!

Gaze cueing

Tip 2: lekker veel inzicht met Hotjar of Smartlook

Je hebt Google Analytics al geïnstalleerd zodat je exact weet hoe je bezoekers zich gedragen op je website. Het enige probleem? Je kijkt naar data… Het gedrag van je bezoekers kun je er maar moeilijk uit afleiden. Maar daar hebben we een oplossing voor! Zet bijvoorbeeld eens Hotjar of Smartlook op je website. Ineens zie je hoe je klanten bewegen over de website, wat ze lezen, waar ze klikken en wanneer ze uitstappen. Met deze tools leer je zo ontzettend veel van het gedrag van je klanten!

Tip 3: snel strakke video’s maken? Maak gebruik van Quik (geen GoPro nodig)!

Ontzettend gave tool om in een moordend tempo video’s in elkaar te zetten! En het mooie is dat je ‘m zowel op je smartphone als op je laptop kunt zetten. Selecteer de foto’s en video’s die je aan de uiteindelijke video wilt toevoegen, kies een stijl, selecteer je muziek en de lengte van je video, verander enkele highlights in de video en je bent al klaar. In het begin ben je ongeveer 30 minuten kwijt om een video te monteren, maar na een paar keer oefenen kun je al een video in elkaar zetten binnen 5 minuten. Gaaf toch?!

Tip 4: quiz of test doen tijdens een lezing of workshop? Dan is Kahoot superhandig…

Als het even kan, dan maak ik voor mijn lezingen en workshops gebruik van Kahoot. Een gratis tool waarmee je heel simpel een quiz of test kunt aanmaken. Jij toont de vragen op het beeldscherm en de mensen in de zaal kunnen meteen antwoorden. Het enige dat jouw deelnemers nodig hebben is een internetverbinding en een laptop, tablet of smartphone.

Tip 5: is je doelgroep ouder dan gemiddeld? Zet ook Bing Advertising in!

Een nieuwe computer of laptop met Windows aangeschaft? Grote kans dat de standaard zoekmachine ingesteld staat op Bing. Wat doen de meeste mensen? Die vervangen Bing meteen door Google. Maar veel oudere mensen vinden dat lastig of hebben geen idee hoe ze dat moeten wijzigen. En dus maken ze voor hun online zoekgedrag gebruik van Bing. Adverteer je al in Google? Dan kun je het jezelf nog makkelijker maken door de campagnes van Google Adwords te kopiëren naar Bing, met slechts een paar klikken op de knop.

Welke tools vind jij handig?

Kennis met elkaar delen, leuk en goed idee! Ik ben benieuwd welke tools en tips jij gebruikt. Laat je het me weten zodat we kennis met elkaar kunnen uitwisselen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.